برگزاری نشست مشترک اتاق بازرگانی قزوین وهیات تجاری پاکستان دراتاق بازرگانی قزوین
حضور رئیس اتاق بازرگانی «خورگس» کشور چین درغرفه اتاق قزوین
حمایت از تولید باید در میدان اتفاق بیفتد، نه صرفاً پشت درهای بسته
نشست مشترک اتاق بازرگانی قزوین وهیات تجاری پاکستان دراتاق بازرگانی قزوین برگزارشد.
این نشست به ریاست مهندس عبدیان رئیس اتاق بازرگانی قزوین وباحضورآقای عبدالنافع جان، رئیس اتاق بازرگانی چمن ایالت بلوچستان پاکستان،پازوکی عضوهیات رئیسه و پوراسمعیل،جباری،اله وردی هاازعضای هیات نمایندگان پارلمان بخش خصوصی استان ، حاجی حمیدالله رئیس سابق اتاق چمن ، حاجی رحمت الله پهلوان ازچهره های شاخص تجاری این منطقه از پاکستان ، حاجی علاءالدین معاون اول اتاق ، خانم برومنددبیر اجرایی اتاق قزوین ، سپهرنژاد مشاوررئیس اتاق قزوین ومجابی رئیس انجمن صدورخدمات فنی ومهندسی استان وفعالان اقتصادی استانهای قزوین وچمن پاکستان وتعدادی ازکارکنان پارلمان بخش خصوصی درطبقه منفی یک اتاق قزوین تشکیل شد.
درابتدای این نشست ، مهندس عبدیان ضمن خوشآمدگویی به هیات تجاری پاکستان به تشریح کامل توانمندی های استان قزوین پرداخت و ظرفیت هایی همانند وجود ۳۷۴۰واحدصنعتی و تولیدی دارای پروانه بهره برداری،۱۰۵۰واحدفعال درحوزه کشاورزی وصنایع تبدیلی اعم از دامپروری، آبزیان، مرغ و طیور ، تولید 50درصد مرغ مادر و مرغ تخم گذارکشور ، جایگاه دوم تولید انگور وکشمش و زیتون کشور، برخورداری از ۲۷۴معدن مس وسیلیس و رونق صنعت کاشی وسرامیک به دلیل وجودهمین معادن ، سطح اشغال مساحت یک درصدی کشور و چرخش اقتصادی معادل 8درصد سراسر ایران اشاره کرد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی استان جایگاه شاهراه مواصلاتی کشور و اتصال 8استان ازطریق قزوین، ثبت بیشترین آثارتاریخ با 11درصد و1440بنا، احداث اولین خیابان ایران به نام سپه ، سابقه 57سال پایتختی قزوین درزمان صفویه وسلطنت شاه طهماسب، احداث شهرصنعتی البرزبه عنوان اولین شهرصنعتی کشور، دارابودن 21شهرک ونواحی صنعتی( شامل 16شهرصنعتی دولتی و5شهرک صنعتی تمام خصوصی) حضورچهره های ارزشمندفرهنگی همانند عبید زاکانی، عارف قزوینی وعلامه دهخداو...راازمهمترین ویژگی هاو داشته ها ویادگارهای مثبت وموثراستان قزوین برشمرد.
رئیس اتاق بازرگانی قزوین خاطرنشان کرد:هدف ماازطراحی برنامه بازدیدهای سه گانه امروز توجه دادن هیات تجاری پاکستان به این واقعیت مسلم بود که مامی توانیم هم درصادرات کالاهای وارده استان به مقدایالت چم اقدام نماییم ؛هم با ماشین آلات ومواداولیه کارخانجات استان، به ساخت کالابرای کشورپاکستان بپردازیم وهم باانتقال این خطوط تولید وفنآوری های مرتبط با آن امکان ساخت محصولات وکالاها درخاک پاکستان رافراهم سازیم.مامعتقدیم درروابط اقتصادی بهترین شیوه ومدل، برد-برد یکسان برای دوطرف موردمعامله است که به روابط پایداراقتصادی می انجامد.
درادامه این نشست ، آقای عبدالنافع جان، رئیس اتاق بازرگانی و تجارت شهر چمن از ایالت بلوچستان پاکستان، ضمن ابراز رضایت از حضور در نمایشگاه بینالمللی اکسپو تهران، بر اهمیت تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان شهرهای چمن و قزوین تأکید کرد.
وی در حاشیه این رویداد اقتصادی، با اشاره به آشنایی خود با اتاق بازرگانی قزوین، این ارتباط را مایه خوشبختی و فرصتی ارزشمند برای توسعه همکاریهای دوجانبه عنوان کرد وافزود: قزوین شهری بسیار غنی از نظر صنعتی، گردشگری و تاریخی است، در پاکستان نیز شهری به نام گوجرخان داریم که شباهت بسیار زیادی با قزوین دارد، بهگونهای که میتوان گفت ۹۹ درصد مشابهت میان این دو شهر وجود دارد.
عبدالنافع جان پس از سخنانی کوتاه درباره شهر چمن، با اهدای کلاهی محلی شبیه به عمامه به رئیس اتاق بازرگانی قزوین، این هدیه را نمادی از احترام و رسم دیرینه مردم پاکستان و افغانستان دانست. وی توضیح داد که این کلاه در این فرهنگها به افراد در مناسبتهایی چون ازدواج، فارغالتحصیلی یا رسیدن به مراتب مهم اجتماعی اهدا میشود.
رئیس اتاق بازرگانی چمن با تأکید بر ظرفیتهای قزوین، بهویژه وجود شهرکهای صنعتی، زیرساختهای مناسب و پیشینه تاریخی این شهر که زمانی پایتخت ایران بوده است، اظهار داشت: انتخاب قزوین به عنوان شریک اقتصادی برای ما تصمیمی هوشمندانه و آیندهنگرانه بود. بازدید از اکسپو تهران این واقعیت را برای ما روشن ساخت که برای تأمین نیازهای خود، نیازی به جستوجو در کشورهای اروپایی یا آسیای شرقی مانند ژاپن نیست؛ بلکه در همسایگیمان، بهویژه استان قزوین، ظرفیتهای گستردهای برای همکاری و رفع نیازهای متقابل وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به نیازهای وارداتی چمن، از جمله MDF، چسبهای صنعتی و سایر ملزومات تولید، بر لزوم برگزاری جلسات B2B میان تجار دو کشور تأکید کرد و افزود: محصولاتی همچون انبه، میوهجات و فلفل دلمهای تولید پاکستان نیز بازار خوبی در ایران دارد و میتواند مبنای همکاریهای دوطرفه باشد.
عبدالنافع جان ضمن استقبال از انتقال دانش فنی و برگزاری دورههای آموزشی مشترک، افزود: «با امضای تفاهمنامه همکاری امروز، ما خود را متعهد به اجرای مفاد این توافقنامه میدانیم و امیدواریم فصل تازهای در روابط اقتصادی و صنعتی ایران و پاکستان، بهویژه میان قزوین و چمن، آغاز شود.
درپایان این جلسه ، تفاهم نامه همکاری های مشترک میان اتاق بازرگانی قزوین واتاق چمن پاکستان به امضای روسای دواتاق رسید.
گفتنی است ؛این تفاهم نامه در رابطه با اعلام امادگی و توافق طرفین جهت توسعه تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری در سه بند منعقد وامضا گردید و طی این تفاهم نامه مقرر شد افرادی برای آموزش تکنولوژی صنعتی از ایالت بلوچستان پاکستان به استان قزوین اعزام شوند و همینطور یک نماینده از اتاق قزوین و یک نماینده از اتاق چمن مسائل مربوط به فعالین اقتصادی را پیگیری نمایند و براساس آن بر همکاری های مشترک در زمینه های کشاورزی، صنعتی ، معادن و خدمات فنی مهندسی تاکید شد.
* آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
20 اسفند 1401
11 آذر 1402
21 آبان 1402